Sockerkaka!
Av någon anledning fick jag ett ryck när jag kom hem och bakade en sockerkaka. Inte likt mig. Men det är trevligt att baka så jag borde väl göra det oftare. Så tänker man alltid. Supergott var det iaf!
Tänkte i vilket fall dela med mig av receptet så att fler kan baka och jag kan hälsa på och äta upp:)
Tid: Runt 1 timme om man heter Suzanna
♦Margarin eller smör 50 g
♦Ägg 2 st
♦Socker 2 dl
♦Vetemjöl 3 dl
♦Bakpulver 2 tsk
♦Mjölk 1 dl
Till formen:
♦Margarin eller smör
♦Ströbröd
Först och kanske viktigast; tvätta fucking händerna. Det är väldigt bra om man gillar att doppa fingrarna i smeten var och varannan minut för att smaka xD
Smörj och bröa en avlång form eller hålform på ca 1,2 liter. Smält smöret och låt det svalna (fuck that säger Suz men men) till rumstemperatur. Vispa äggen och sockret tills smeten blir porös. Smaka på smeten! Blanda i mjölet och bakpulvret. Smaka för guds skull inte på det!!! Tillsätt smöret och mjölken. Rör om tills smeten är jämn och fin. Smaka. Tillsätt majja. Häll den i formen. Ta hjälp av en fin liten slickepott. När du tycker det räcker med smet kan du slicka av resten med hjälp av the slickepott.
Grädda på gallret i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35 minuter. När den är klar, låt den stå och svalna i några minuter. Vräk i dig!
Vid närmare eftertanke; ät inte så mkt av smeten, då får man ont i magen xD Usch haha.
//Suzzeey
Tänkte i vilket fall dela med mig av receptet så att fler kan baka och jag kan hälsa på och äta upp:)
Tid: Runt 1 timme om man heter Suzanna
♦Margarin eller smör 50 g
♦Ägg 2 st
♦Socker 2 dl
♦Vetemjöl 3 dl
♦Bakpulver 2 tsk
♦Mjölk 1 dl
Till formen:
♦Margarin eller smör
♦Ströbröd
Först och kanske viktigast; tvätta fucking händerna. Det är väldigt bra om man gillar att doppa fingrarna i smeten var och varannan minut för att smaka xD
Smörj och bröa en avlång form eller hålform på ca 1,2 liter. Smält smöret och låt det svalna (fuck that säger Suz men men) till rumstemperatur. Vispa äggen och sockret tills smeten blir porös. Smaka på smeten! Blanda i mjölet och bakpulvret. Smaka för guds skull inte på det!!! Tillsätt smöret och mjölken. Rör om tills smeten är jämn och fin. Smaka. Tillsätt majja. Häll den i formen. Ta hjälp av en fin liten slickepott. När du tycker det räcker med smet kan du slicka av resten med hjälp av the slickepott.
Grädda på gallret i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35 minuter. När den är klar, låt den stå och svalna i några minuter. Vräk i dig!
Vid närmare eftertanke; ät inte så mkt av smeten, då får man ont i magen xD Usch haha.
//Suzzeey
Kommentarer
Trackback